Wednesday, 20 October 2021
BREAKING NEWS

Postlude: Enjoy our collection of sweet words

The European Youth Event was a unique opportunity: we were among the 5,000 young people who had the chance to discuss and come up with proposals for a more powerful, a more stable and a more reliable European Union, in areas of interest to the young generation (youth unemployment, the digital revolution and the future of the EU) and we are happy to have been the only NGO that attended this event with the most numerous group of Romanian students.

#EYE2014 #SIBIU2020

The EYE2014 had a vast media coverage from all over Europe. Discover what it was said here.

European Youth Event a fost o oportunitate unică: ne-am numarat printre cei 5000 de tineri care, pentru câteva zile, au putut dezbate şi formula propuneri pentru o Europă mai puternică, mai stabilă şi mai performantă, în domenii de interes pentru tânăra generaţie (şomajul în rândul tinerilor, revoluţia digitală şi viitorul UE) şi ne bucurăm să fim singurul ONG care a participat în cadrul acestui eveniment cu cel mai numeros grup de studenţi români.

• Testimoniale ale tinerilor participanţi la Vizita de studiu şi documentare de la Strasbourg, 5-14 mai 2014:

Aş vrea, în primul rând, să mulţumesc celor care au făcut posibilă participarea mea la această vizită de studiu şi documentare. A fost o experienţă frumoasă, din care am avut ce învăţa. Am cunoscut oameni motivaţi, frumoşi, inteligenţi. Locuri în care nu speram sa ajung prea curând. Viena, Strasbourg, Colmar, Praga sunt oraşe frumoase, încărcate de istorie şi cultură. Am văzut diversitate, atitudini, şi toleranţă. Participarea la activităţile EYE în Parlamentul European a fost un lucru motivant, care mi-a arătat că există oportunităţi, dacă vrei într-adevăr să evoluezi. Trebuie să le cauţi, doar, şi să munceşti pentru ceea ce îţi doreşti. Să fac parte dintre cei invitaţi la EYE m-a ajutat să îmi dau seama mai bine ce îmi doresc pe plan profesional în viitor. Sunt conştient că pentru a lucra în domeniul politic trebuie să fii pegătit, motivat şi răbdător. Vizita la Consiliul Europei mi-a dezvăluit faptul că acolo există oameni pregătiţi, care ştiu ce au de făcut şi care îşi fac timp şi răbdare să stea de vorbă cu generaţia tânără. Am aflat lucruri despre atribuţiile instituţiei, dincolo de ceea ce scrie în cărţi. E altfel când poţi sta de vorbă cu oameni din interior. 

A fost o plăcere şi o onoare, în acelaşi timp, să pot face parte dintre cei care au avut şansa unei astfel de experienţe. Aş repeta-o oricând, fără niciun regret. Dacă ar fi să dau un sfat celor care au o astfel de oportunitate, le-aş spune să nu stea pe gânduri şi să încerce. E o experienţă de viaţă.

Vă mulţumesc,

Robert Vornicescu, Stiinte Politice, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu

“Doresc sa va multumesc si pe aceasta cale pentru oportunitatea pe care mi-ati oferit-o, aceea de a lua parte la minunata excursie, care a fost impresionanta prin multivalenta ei, in sensul ca am avut parte atat de experiente ce cu siguranta ne vor ajuta in viitorii ani de studiu si (sa speram ca) in profesiile pe care vom alege sa le urmam, cat si de momente deborand de cultura, arta si istorie. De asemenea, clipele pline de entuziasm si buna voie au fost nelipsite, fapt ce a oferit intregii perioade petrecute impreuna un aer tineresc, relaxat si confortabil. Astfel, doresc sa va felicit pe dumneavoastra, organizatorii, pentru abilitatea de a imbina utilul cu placutul, profesionalismul cu naturaletea momentelor neoficiale. De laudat este si modul in care ati reusit sa realizati un itinerariu ce ne-a permis sa vizitam locuri splendide, dar mai putin cunoscute (sau comercializate), cum ar fi Saverne, Colmar, orasele in care poate ca multi dintre noi nu vom mai avea ocazia sa ajungem pe cont propriu.

In ceea ce priveste aspectul strict profesional al calatoriei noastre, trebuie sa marturisesc faptul ca am fost de-a dreptul fascinata de institutiile vizitate si de sansa de a intra in contact cu persoane ce ocupa functii importante de decizie la nivel european. Si mai mult decat atat, am avut ocazia de a le adresa intrebari directe si de a le prezenta viziunile noastre in ceea ce priveste viitorul Europei. Consider ca nu multi au parte de asemenea oportunitati si pot sa sustin ca am fost cu adevarat norocosi.

In concluzie, sper sa continuati cu acest gen de initiative si imi pare tare rau ca nu am aflat mai devreme de asociatia SIBIU 2020 si de activitatile sale cu adevarat deosebite in atatea privinte. Consider ca ati reusit sa creati un brand puternic, pe care ni-l asumam cu totii cu mandrie, ca dovada stand faptul ca si acum, la o saptamana de la intoarcerea in Romania, inca ne amintim cu drag de momentele petrecute impreuna si o parte dintre noi inca avem la incheieturile mainilor bratarile de la evenimentul EYE 2014.

Cu stima,

Oana Costinas, Security & Diplomacy, DRIIE, SNSPA Bucuresti

Nu vreau sa incep sa utilizez cuvinte pompoase pentru a descrie tot ce a fost acolo insa daca ar fi sa aleg un singur cuvant, care sa cuprinda toate experientele pe care le-am trait acolo…acel cuvant ar fi: MIROBOLANT 🙂 Adica mai mult decat minunat. Locuri deosebite, senzatii tari traite la Parlament si Consiliu unde am votat (ce bine ar fi ca noi, tinerii sa ne putem exprima asa usor opiniile si sa fie si luate in seama, sa nu ramana doar la stadiul de opinie). Chiar cred ca tinerii, putinii dintre noi care constientizam tot ceea ce se intampla in Romania putea face ca tara noastra sa devina un loc mai bun pentru batranetea parintilor nostri si pentru viitorul nostru si al copiilor nostri. Cat despre oamenii intalniti, sunt foarte bucuroasa pentru ca in urma acestei vizite am ramas cu noi prieteni care au ajuns sa devina prieteni buni si amintiri de neuitat alaturi de prieteni speciali deja existenti in viata mea. Cat despre voi doi, ramaneti niste persoane de la care avem de invatat in fiecare zi cate ceva. M-as fi bucurat sa va fi avut profesor la facultatea sau cel putin la universitatea noastra. Dar cine stie ce aduce ziua de maine?! 

Mi-a fost dor din prima zi de micul dejun alaturi de voi toti, mi-a crescut pofta de mancare in zilele alea 🙂 Acum am simtit ce mult conteaza sa ai multi frati la masa sau sa ai o familie mare. Programul a fost bine puns la punct. am avut timp pentru toate, am avut timp sa vizitam ceea ce am vrut…eu personal apreciez ca am avut libertatea si totodata “provocarea” de a ne descurca singuri in orase care au fost la prima vedere, cel putin pentru mine. Ma bucur ca am avut de invatat si in domeniul meu de activitate, adica pedagogia…am ascultat si retinut lucruri care merita luate in seama asadar, Doamne-ajuta sa am posibilitatea sa schimb ceva folosindu-ma de toate informatiile de acolo.

Va multumesc pentru tot ! Si abia astept o alta “vizita”, oriunde ar fi locul.

Mariana Botoman, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea “Transilvania” din Brasov

« »
Related Articles