Tuesday, 24 November 2020
BREAKING NEWS

Eurosfat 2014

EUROSFAT este forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene. Scopul evenimentului este acela de a reuni societatea civilă, politicieni, mediul de afaceri și cetățeni, pentru a contura pozițiile, dar şi așteptările pe care aceștia le au față de Uniunea Europeană.

Ediția a doua a EUROSFAT va avea loc luni, 7 Aprilie 2014, la Palatul Parlamentului, în București şi va fi intitulată „Europa, încotro?”. În preajma alegerilor europene, cei care activează în domeniul politicilor europene sunt invitați să realizeze un bilanț al ultimilor ani și să enunțe recomandări pentru noii europarlamentari și pentru noua Comisie Europeană. Candidații la alegerile europene vor fi prezenți în cadrul unor dezbateri speciale, pentru a răspunde întrebărilor societății civile cu privire la forma și conținutul angajamentului lor european.

EUROSFAT 2014 va consta din două reuniuni plenare și din şase ateliere. Reuniunea plenară de deschidere va avea ca temă centrală alegerile europene şi modalităţile de ameliorare a procesului electoral, în timp ce a reuniunea plenară de închidere va constitui o dezbatere între lideri ai partidelor politice europene care vor discuta despre viziunea acestora despre viitorul UE în contextul alegerilor europene şi al alegerii unui nou Președinte al Comisiei Europene.


Atelierele EUROSFAT 2014 se vor grupa în dezbateri cu candidați și dezbateri cu experți. Dezbaterile cu candidați vor urmări să aducă în prim plan viziunile și programele politice ale candidaţilor români care se vor confrunta în campania pentru alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, dezbaterile cu experți vor oferi aportul societății civile și al experților în politici publice la anumite probleme specifice care vizează poziționarea României în cadrul Uniunii Europene.

  • Programul EUROSFAT 2014 poate fi consultat aici.

EUROSFAT 2014 este organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene, sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor, iar printre partenerii forumului se numără Fundaţia Friedrich Ebert, Ambasadele Olandei, Greciei, Germaniei, Austriei şi Irlandei la Bucureşti, Fundaţia Konrad Adenauer-Programul Statul de Drept Europa de Sud Est, Institutul Aspen România, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Institutul Qvorum, RFI România, Money Channel, Adevărul, Contributors.ro, Dilema Veche, ASSP-UB.

Contact: Andreea-Doina Călbează (andreea.calbeaza@crpe.ro)

 

 

‘High legitimacy comes from high participation’ 

Excelenţa Sa, Grigorios Vassiloconstandakis, Ambasadorul Republicii Elene în România

#EuropeanElections2014 #live

« »
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *