Sunday, 14 August 2022
BREAKING NEWS

Hai Acasă! – SMART Internships L.S.R.S.

Oportunităţi de carieră pentru tinerii cu experienţă internaţională

Liga Studenților Români din Străinătate a lansat, recent, două proiecte dedicate studenților și absolvenților români cu experiență academică internațională: programul de stagii de practică în instituții publice „SMART Internships” și evenimentul de cariere „Hai Acasă!”. Ambele au ca numitor comun facilitarea interacțiunii tinerilor care studiază sau care au studiat peste hotare cu mediul public și cel privat din România.

Programul „SMART Internhips” constă în punerea la dispoziție a unui număr de douăsprezece stagii de practică neplătite (internship-uri) în cinci instituții publice care iau parte la această primă sesiune a programului: Ministerul Economiei (cu două poziții), Ministerul Educației Naționale (cu două poziții), Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (cu trei poziții), Ministerul Tineretului și Sportului (cu două poziții) și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (cu trei poziții).

Important. Internship-urile se vor derula în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni, cuposibilitatea prelungirii. Studenții și absolvenții cu experiență academică internațională care doresc să desfășoare astfel de stagii trebuie să completeze un formular online de înscriere și să trimită, prin e-mail, un CV actualizat (în limba engleză sau română) și o scrisoare de motivație, în limba română, de aproximativ 500 de cuvinte, redactată cu diacritice până la data de 30 mai. Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în data de 15 iunie.

Află mai multe.

Evenimentul de cariere „Hai Acasă!” se va desfășura atât offline (la București, în data de 22 iunie), cât și online (pe platforma interactivă EventLink360 ) și va conecta companiile participante cu studenți și absolvenți de la universități din întreaga lume. Perioada de desfășurare a evenimentului online va fi încadrată în intervalul 8 iunie – 22 iunie 2013Ediția anterioară a evenimentului „Hai Acasă!” s-a bucurat de popularitate printre studenții și absolvenții universităților de top din întreaga lume  și a reunit mari companii din mediul de afaceri românesc (lideri de piață pe segmentele proprii de activitate).

Important. Studenții și absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului „Hai Acasă!” se vor înscrie pe platforma interactivă EventLink360, unde își vor încărca CV-ul. În perioada campaniei online, aceștia vor putea vizualiza profilul companiilor partenere și ofertele profesionale puse la dispoziție. La evenimentul offline, participanții vor interacționa personal cu reprezentanții companiilor și vor putea lua parte la sesiuni interactive despre cariere și oportunități profesionale în România.

Află mai multe.

Proiectele sunt parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora și servesc la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate Guvernului României, și anume: Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România”. În acest an, inițiativele se bucură de sprijinul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministrului delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism și Ministrului Delegat pentru Românii de Pretutindeni.

 Calendarul „SMART Internships” 2013

 1. 30 mai: termenul-limită pentru depunerea candidaturilor
 2. 10 iunie: termenul-limită pentru evaluarea și selecția candidaturilor
 3. 15 iunie: anunțarea candidaturilor selectate

 Calendarul „Hai Acasă!” 2013

 1. 8 – 22 iunie: campania de interacțiune online
 2. 22 iunie: evenimentul de cariere „Hai Acasă!” offline

Pentru mai multe informații despre aceste două proiecte, vă invităm să accesați aici pagina de prezentare a LSRS.

« »
Related Articles
1 Comments

  IULIA URSU

  29/05/2013 at 11:15 am

  Buna ziua,

  Ma numesc Iulia Ursu si as dori sa ma inscriu si eu pentru evenimentul “Hai Acasa!”.

  Pe ce adresa de email as putea trimite CV-ul meu?.

  Multumesc anticipat,

  Iulia Ursu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *