Sunday, 14 August 2022
BREAKING NEWS

Romania’s EU Council Presidency Logo Competition

02 Oct
3:46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Lansarea concursului de creaţie a logo-ului Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene •

Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, au semnat un protocol de colaborare pentru organizarea și desfășurarea concursului „Romania’s EU Council Presidency Logo Competition“, între 27 septembrie și 1 noiembrie 2017, în vederea stabilirii logo-ului oficial al Președinției Consiliului Uniunii Europene, pe care România și-o va asuma timp de șase luni, începând cu 1 ianuarie 2019.

Concursul este dedicat exclusiv elevilor din învățământul liceal și studenților din sistemul de învățământ superior, programul de studii de licență, de cetățenie română. Logo-ul va consta în principal într-un simbol, siglă formată dintr-un ansamblu de semne grafice format  dintr-un  set  de  caractere cu rol descriptiv, care să reflecte  istoria, cultura, tradiţiile, creativitatea, unicitatea şi apartenenţa României la valorile europene.

Propunerea de logo va fi evaluată de un juriu specializat, în funcție de o serie de criterii: relevanţa pentru tema concursului, atractivitate, originalitate, vizibilitate, adaptabilitate (pentru diferite medii și diferite produse). Competiția va avea două etape de selecție, fiecare cu o pondere de 50%, conform prevederilor din regulamentul de concurs.

Într-o primă etapă, vor fi alese 19 lucrări, care vor fi clasificate în funcţie de punctajul acordat de juriu. În cea de a doua etapă, cele 19 lucrări vor fi publicate pe o pagină de Facebook special creată de Ministerul Educaţiei Naţionale, denumită “CONCURS LOGO PRES RO 2019”, unde lucrările concurenţilor selectaţi vor primi voturi din partea publicului., unde vor primi voturi din partea publicului. Pe baza punctajului cumulat obţinut vor fi premiate locul I – 3.000 euro și o vizită la Bruxelles, locul II – 2.000 euro și o vizită la Bruxelles și locul al III-lea – 1.500 euro și o vizită la Bruxelles, urmând a fi acordate și două premii speciale.

(Comunicat – Centrul de presă al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, 28/09/2017)

Pentru mai multe informaţii, puteţi consulta pagina Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE.

Foto: Jean-Claude Juncker, President of the EC, received the Permanent Representatives of the EU's 28 Member States for a working lunch. © European Union , 2017 / Source: EC - Audiovisual Service

 

« »
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *