Tuesday, 28 September 2021
BREAKING NEWS

Teme europene în dialog

Bucureşti, 17 şi 18 martie 2014

Citizens’ Dialogue: Ce fel de Europă pentru viitor?

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va avea, la București, un dialog cu cetățenii despre viitorul Europei, luni 17 martie 2014, între orele 11:00 – 13:00, în zona Atrium din incinta Bibliotecii Naționale a României (b-dul Unirii, nr. 22, București). 

Ce este integrarea europeană? Este nevoie ca acest proces să fie aprofundat sau limitat? Cum vedeți rolul Uniunii Europene în viața dumneavoastră de zi cu zi? Ce înseamnă a fi european? Vă simțiți europeni? Ce politici ar trebui să promoveze Uniunea Europeană? Unde să se oprească granițele UE? Cât de importantă este extinderea Uniunii Europene pentru dumneavoastră? Ce înseamnă solidaritatea europeană? Ce fel de Europă ne dorim pentru viitor? 

Acestea sunt numai câteva dintre aspectele pe care comisarul european Dacian Cioloș le va discuta cu aproximativ 250 de cetățeni, care vor avea posibilitatea să-și prezinte opiniile și preocupările, într-un dialog deschis, moderat de redactorul-șef al RFI România și realizatorul de televiziune Luca Niculescu.

Detalii despre înregistrare (până cel târziu în data de 14 martie 2014) și participare, precum și despre seria de dialoguri cu cetățenii în general, se găsesc în comunicatul de presă postat pe pagina Reprezentanței Comisiei Europene în România.

···

Tinerii votează – Tinerii contează

Consiliul Tineretului din România (CTR), în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi o serie de alte organizaţii neguvernamentale de nivel naţional și local, desfăşoară în perioada ianuarie – iulie 2014 proiectul Campania Naţională de Conştientizare şi Informare „Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters România, finanţat prin Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene.

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, în special prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetăţeni corect informaţi şi responsabili.

Astfel, în data de 18 martie 2014, tinerii sunt invitaţi să participe la acţiunea de informare vizând alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014, rolul instituţiilor europene şi mecanismele de participare la viaţa democratică, după cum urmează:

• Conferinţa de presă – începând cu orele 11:00, la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor publice în domeniu, reprezentanţi ai ONG-urilor şi persoane care au lucrat în Parlamentul European

• Seminarul informativ – începând cu orele 12:30

Locaţie: Spaţiul Public European, strada Vasile Lascăr nr. 31, Bucureşti. Pentru a completa formularul de înscriere disponibil online (până la data de 16 martie 2014) şi pentru mai multe informaţii utile, puteţi accesa blogul evenimentului.

···

Te invităm la o călătorie în lumea alegerilor pentru Parlamentul European! 
<Cum funcţionează: Alegeri pentru viitorul Europei> (EuroparlTV.eu)

« »
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *