Wednesday, 20 October 2021
BREAKING NEWS

Tineri europeni la EYE2014

🙂 Au mai rămas două săptămâni până când 5.000 de tineri din Europa se vor întâlni la #Strasbourg, în cadrul evenimentului EYE2014.

Participanții la evenimentul EYE2014 vor discuta ideile lor cu lideri din lumea afacerilor și factori de decizie și vor avea ocazia de a întâlni câștigătorii de anul trecut ai Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni.

În ultimii cinci ani, cele mai creative proiecte ale tinerilor europeni au fost recompensate cu Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, care dorește încurajarea integrării europene și a unei identități europene. Premiul este acordat de Parlamentul European și orașul Aachen. Cele mai bune proiecte primesc între 2.000 și 5.000 de euro.

Ediția din 2014 a cunoscut un adevărat succes, cu 370 de proiecte candidate. Câștigătorii vor fi anunțați după alegerile europene din mai.

În cadrul evenimentului EYE2014, câștigătorii de anul trecut ai Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni își vor prezenta proiectele și vor participa la dezbateri despre cum va arăta Europa în 2020 și despre importanța dialogului între generații.

Au mai rămas două săptămâni până când 5.000 de tineri din Europa se vor întâlni la Strasbourg, în cadrul evenimentului EYE2014. Candidaturile au fost trimise din toate statele UE, dar și din Africa, Asia și America. Majoritatea participanților vin din universități și asociații ale tinerilor. 20% dintre aceștia au vârste sub 18 ani.

[Articol preluat de pe pagina de internet a Biroului de Informare al Parlamentului European în România]

Asociația SIBIU2020 a răspuns cu bucurie invitației de a participa la evenimentul EYE2014, coordonând un grup de 40 de tineri entuziaști, interesați de problematici europene. De asemenea, va organiza și o expoziție fotografică documentară, cu tema ” #GénérationEurope: née des échanges interculturelles entre jeunes. Un témoignage sur le terrain fondé sur l’un des trois piliers fondamentaux du droit communautaire: La libre circulation des personnes “, care va fi prezentată publicului între 8 și 11 mai, în incinta Parlamentului European de la Strasbourg,  pasarela dintre corpul de clădire “Winston Churchill” și “Louise Weiss”.

« »
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *