Saturday, 4 December 2021
BREAKING NEWS

Vizită de studiu la Bruxelles/ EU Study visit to Brussels/ Visite d’étude à Bruxelles 2017

04 Dec
7:09

Asociaţia Europeană SIBIU2020 pentru Educaţie şi Cultură, în colaborare cu Centrul de documentare europeană de pe lângă Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (CDE-ULBS) organizează Zilele “Cariere europene – cariere internaţionale”, ediţia a 13-a

Vizită de studiu şi documentare la instituţiile europene de la Bruxelles, 7-10 martie 2017

Grupul va fi format din studenţi, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, tineri profesionişti, cetăţeni cu preocupări în domeniul afacerilor europene şi al relaţiilor internaţionale. Condiţii de participare: vârsta minimă 18 ani; cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională.

Documente necesare pentru înscriere:

▪ Curriculum vitae
▪ Scrisoare de intenţie adresatǎ organizatorilor (din care să reiasă motivaţia profesională a candidatului, precum şi competenţele care îl recomandă pentru participarea la proiect)

Se va aplica principiul „Primul venit, primul servit”: persoanele care se înscriu primele şi îndeplinesc criteriile de mai sus au prioritate în procesul de selecţie. Candidaturile pot fi transmise pe e-mail, la adresa: office@aes-eas2020.eu, până la data de 20 ianuarie 2017 (prima sesiune de înscrieri).

Vizita de studiu şi documentare cuprinde o serie de obiective:
  • Familiarizarea participanţilor cu instituţiile europene: Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene (structurǎ, principii de funcţionare, mediu de lucru). Pe perioada vizitelor oficiale, grupul beneficiază de asistenţă specializată;
  • Participarea la seminarii şi mese rotunde privind rolul acestor organisme fundamentale, susţinute de către specialişti în domeniu;
  • Întâlnirea cu diverse personalităţi implicate în viaţa social-politică europeană şi internaţională (înalţi funcţionari, deputaţi);
  • Nu în ultimul rând, vizita de studiu la Bruxelles reprezintă un periplu cultural interesant şi util în capitala prin excelenţă a diversităţii europene.

Bruxelles, 8-11 mai 2016 © Photo D.A.P.

Taxa de participare este de 145 EUR şi include: formalităţi de înscriere, diverse materiale promoţionale şi de informare, participarea la vizite, două mese oficiale, accesul în instituţiile europene, certificat de participare.

Cheltuielile de transport internaţional şi cazare sunt în sarcina participanţilor (Asociaţia pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii utile).

Acţiunea se înscrie în seria manifestǎrilor derulate sub egida Asociaţiei europene SIBIU2020 şi a Centrului de Documentare Europeanǎ din Sibiu şi vine în sprijinul unei mai bune înţelegeri a procesului decizional şi a structurilor instituţionale ale Uniunii Europene, încurajând implicarea activǎ a tinerilor şi cetǎţenilor în cadrul mecanismului comunitar.

Persoană de contact pentru Sibiu & Bruxelles:

Lector univ. dr. Dan-Alexandru POPESCU, coordonator proiect
Partener: Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, DRISPSS
Calea Dumbrăvii nr. 34, et. II, 550324 Sibiu
Tel./Fax: +40 269 42 21 69

⇒ Sugestii privind transportul spre capitala Belgiei

Companiile aeriene care deservesc oraşul Bruxelles (aeroportul Bruxelles-National/Zaventem sau Bruxelles Sud-Charleroi), zbor direct, cu plecare din Bucureşti, Cluj, Timişoara:

Companiile aeriene low-cost practică preţuri extrem de accesibile, variind între 40 şi 50 EUR (tarif dus-întors, Bucureşti-Bruxelles-Bucureşti, perioada 6-12 martie 2017*), fiind recomandată achiziţionarea din timp a documentului de călătorie.

Pentru cine preferă transportul cu autocarul, agenţiile TUI Travel – Eurolines din Sibiu, cu care am mai colaborat, vă pot oferi diverse soluţii: http://agentii.tui-travelcenter.ro/sibiu/49.html.

*La data de 4 decembrie 2017

⇒ Sugestii privind cazarea la Bruxelles

Oferta de cazare în Bruxelles este foarte vastă. Cele mai atractive preţuri le găsiţi la hostelurile pentru tineri sau, dacă doriţi, pe sistem Airbnb (https://fr.airbnb.be/).

Numeroase variante de hostel :

O noapte de cazare într-un Youth Hostel (Auberge de Jeunesse, fr.) variază între 20 şi 30 EUR/persoană, în funcţie de locaţie şi de numărul de paturi din cameră.

Despre noi

#SIBIU2020 “Aux couleurs d’un Avenir durable”

Asociaţia Europeană SIBIU2020 pentru Educaţie şi Cultură a.s.b.l. este o organizaţie non-profit cu sediul la Bruxelles, obiectivele sale majore fiind acelea de a facilita dezbaterile cu privire la funcționarea Uniunii Europene și a mecanismelor sale, de a promova și consolida simțul civic și educația cetățenească, precum şi de a susține eforturile României de integrare în Uniunea Europeană. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2012 şi a organizat, până acum, numeroase vizite de studiu la instituţiile europene şi organizaţiile internaţionale de la Bruxelles & Strasbourg, seminarii, evenimente cultural-artistice şi de promovare a unei cetăţenii europene active, colaborând deopotrivă la diverse proiecte de cooperare transnaţională şi mobilităţi academice.

#CDE “Fii mai mult decât un simplu cetăţean, fii un cetăţean european informat!”

Înfiinţat în anul 2008, Centrul de Documentaţie Europeanǎ de pe lângǎ Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (CDE-ULBS), purtând labelul Europe Direct, face parte din reţeaua naţionalǎ a Centrelor de documentare europeană (European Documentation Centres), sub tutela Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Pentru alte detalii, vă rugăm să ne contactaţi.

« »
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *